Chinguetti, orasul misterios din mijlocul desertului Sahara

Chiar daca vechiul oras Chinguetti a fost inghitit in proportie foarte mare de nisipul desertului Sahara chiar si in ziua de astazi, la sute de ani distanta inca mai esti cunoscut pentru importanta sa foarte mare din anii sai de glorie. Un alt aspect pentru care este cunoscut, face referire la faptul ca este unul din cele mai importante puncte islamice, avand in vedere ca acolo inca se afla cele mai sacre si importante texte din Coran.

Chiar daca in momentul de fata, este acoperit de nisip, in Chinguetti traiau aproximativ 20.000 de persoane si tot acolo mergeau foarte multi istorici si oameni de stiinta pentru a studia, religia, astronomia sau diferite stiinte. Avand in vedere ca era un oras cu predominanta islamica, acesta a devenit unul din putinele orase sfinte ale islamului, importanta sa pentru lumea araba fiind extrem de mare.

Chinguetti, orasul misterios din mijlocul desertului Sahara Chinguetti, orasul misterios din mijlocul desertului Sahara Chinguetti, orasul misterios din mijlocul desertului Sahara Chinguetti, orasul misterios din mijlocul desertului Sahara

Leave a Reply